Loading...

Poslastičarnica

Home/Poslastičarnica
Poslastičarnica 2017-10-10T22:15:57+02:00

Dostava na Vašu adresu

Pozovite nas i naručite bilo šta iz naše ponude. Dostavu za nas obavljaju kuriri službe Donesi.com, a dostavu plaćate po njihovom cenovniku. U svako doba dana sveže baklave svih vrsta u ponudi Balkan baklave mogu biti na Vašem stolu, slavlju, u kancelariji, na poslovnom ručku ili u svakoj drugoj prilici.

Za porudžbine pozovite tel. 011 2633 575

Baklava je vrsta vrlo slatkog deserta, kolača. Zapravo to je slatka pita koja može imati i do 70 tankih kora. Baklava je orijentalna poslastica popularna u našim krajevima i okolnim zemljama. Naziv je u Turskoj isti kao i na Balkanu-baklava. Tajna baklave se uči u specijalnim školama, koje traju i do 15 godina, kada student postaje Usta-majstor, što je i najveća titula u svetu pravljenja baklave.

Njena tajna je u dobro pripremljenom testu, veoma tankim korama, najsvežijim, probranim sastojcima njenog punjenja. kako je ovaj posao veoma osetljiv i ima jednu prefinjenu, gotovo umetničku stranu, itekako se vodi računa o pripremi testa na tradicionalan način, a naročito o razvlačenju kora, koje na kraju moraju da budu toliko tanke da se provide.